kails ([info]kails) rakstīja,
@ 2003-08-29 16:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Elementāra ģeogrāfija
Kādu laiku apakaļ pirku biļeti uz Saldu Rīgas starptautiskajā autoostā.

Uz skaidrā dikcijā izrunātu jautājumu: "Man, lūdzu, divas biļetes līdz Saldum!" man tāda jauna meitene ar milzīgu izbrīnu prasīja "Līdz, Saldai?"

Precizēju:"Saldus!"
Pēc sejas izteiksmes likās, ka skuķis(droši vien imigrantu meitēns ar Rīgas izcelsmi) nekad nebija par šādu vietu neko dzirdējis(logā plāksnīte - praktikante).

Vispār rodas jautājums, par cik daudzu apdzīvotu vietu(iedzīvotāju skaita ziņā no 10 līdz 20 tūkstošiem) existenci tāds vidusmēra slāvs, kas nodzīvojis visu mūžu Rīgā nemaz nezina. Nemaz nerunājot par nelielām kurzemes pilsētiņām - Valdemārpils, Piltene, Durbe, Grobiņa utml.

Zina savu Rjiga, Rjezekne, Jelgaava i Djinaburg jeb Davgavpjils.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iwaku
2003-08-29 17:36 (saite)
Nekad nevajag stāties rindā, kuru apkalpo praktikante. Vienreiz tādā iestājos, pamatīgi garā - kā jau vienmēr. Itkā nepietiktu ar to, ka rinda kustējās lēnāk par pārējām, kādu 5 - 7 cilvēku attālumā līdz kasei praktikante sāka čakarēties un rinda vispār nekustējās. Labu laiku pastāvēju un tad iestājos blakus rindā. Kad pirku biļeti, meitene, kas stāvēja pirms manis un palika iepriekšējā rindā, savējo vēl nebija dabūjusi.

(Atbildēt uz šo)


[info]red
2003-09-11 09:20 (saite)
starp citu tas atgaadina to jauko globaalo staastu par amerikaanju pasaules uztveri, kur ja nemaldos aarpus ASV teritorijas galvenokaart bija ledus vai dzhunglji.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?